Jaarlijkse vaartocht met de Sprienke

Jaarlijkse vaartocht met de Sprienke

Op woensdag 26 juni genoten de leerlingen van school de Sprienke uit Goes van een bijzondere dag. De ochtend begon met een zeehondensafari op de Oosterschelde aan boord van de Frisia2. Vertrekkend vanuit de haven van Zierikzee, voer de boot onder de imposante Zeelandbrug door richting de zandplaten waar zeehonden en hun jongen rustig lagen te slapen.

De tocht bood de kinderen een unieke kans om deze prachtige zeedieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. De Frisia 2 met hun toegewijde bemanning zorgde voor een comfortabele en veilige ervaring voor de jonge passagiers.

Na de boottocht reden we met de groep terug naar Goes voor het tweede hoogtepunt van de dag: een maaltijd bij McDonald's. Dit vormde een smakelijke afsluiting van hun avontuur op zee.

De excursie werd mogelijk gemaakt door een enthousiast begeleidingsteam van de Sprienke. De Kiwanis organisatie was onder onder de prima leiding van Niels. Als blijk van waardering voor zijn inzet, ontving Niels twee mooie tekeningen van de kinderen. Deze geslaagde dag combineerde educatie, natuurbeleving en plezier voor de leerlingen van de Sprienke.

Deel deze post