Natuurwerkdag op 25 februari 2023

Natuurwerkdag op 25 februari 2023

Op 25 februari 2023 was het weer zo ver, De traditionele natuurwerkdag van Kiwanis Goes de Bevelanden. Dit jaar bij de De Westeindse Weel aan de Westeindsedijk te Borssele.

Op deze dag hebben wij weer onderhoud uit mogen voeren aan de Zeeuwse Natuur. Er is zoals altijd veel te doen, wat zonder vrijwilligersinzet niet allemaal mogelijk zou zijn. 20 deelnemers, waarvan 8 (!) junioren in soorten en maten

De natuurwerkdag is een belangrijke clubgebeurtenis, maar bovenal een goed begin van wat anders weer een saai weekend zou worden. Een aansprekende en nuttige activiteit met gezellige clubvrienden, in de omgeving die we al goed kennen: er staan Kiwanislindebomen rond de weel en we verzorgden de knotwilgen daar al vaker.

De eigenaar/beheerder, de Stichting Zeeuws Landschap zorgde voor het nodige gereedschap en klimmateriaal voor het knotten. De natuurcommissie hecht aan veiligheid, dus pleisters, braces, en andere comfortartikelen neem je zelf mee. Zitvlakzalf zal ook op deze dag niet nodig zijn.

 

Deel deze post